Uusi johtamiskulttuurikokeilu

Jämsän johtoryhmän e – kokoukset sähköisessä työtilassa ovat alkaneet 105 päivän kokeiluna. Vanhasta on luovuttava jotta uutta saadaan tilalle. Kokeilu ei lopeta henkilökohtaista kasvokkain tapahtuvaa vuoropuhelua tai johtoryhmän fyysisiä kokouksia. Viimeksimainittuja toki pidetään, mutta harvemmin. Niiden fokus on: millaista Jämsää rakennamme tulevaisuudessa elinvoimatehtävän, hyvinvointitehtävän ja demokratiatehtävän näkökulmista.

Johtoryhmässä olemme toisillemme luvanneet rapian kolmen kuukauden ajan kestävän kokeilun ajan unohtaa vanhan viikoittaisen kaavan asioiden ja toimialakohtaisten siilojen ”kuulumisten” läpikäymiseen. Tärkeintä on näkemyksemme siitä, mihin suuntaan haluamme Jämsän menevän ja samalla tahto tehdä se. Vanhoista rutiineista poisoppiminen – siinähän muutosta meille jokaiselle! Kun mietimme toimintoja uusiksi, kieltämättä erilaisten kokoustamisten kyseenalaistus on kärkipäässä.

Johtoryhmän muistioiden sijaan johtoryhmän jäsenistä meistä jokainen tuottaa blogeja, jossa kerrotaan ajatuksistamme asukkaille ja henkilöstölle luovalla ja vapaamuotoisella tavalla.

Tämä on uusi johtamiskulttuurikokeilu, jossa kaikenlaiset onnistumiset ja epäonnistumiset ovat sallittuja. Ennusteeni on, että yhteinen sosiaalinen ja luottamuspääoma yhä vaan kasvaa samalla kun työajan käyttö tehostuu. Ja jos ei kasva – mitä sitten? Mitä olemme menettäneet? Emme mitään. Viimeksi mainitussa tapauksessa päinvastoin reppuun tuli roimasti monenlaisia tunnelmia ja kokemuksia.

WP_20150920_002

3 kommenttia artikkeliin ”Uusi johtamiskulttuurikokeilu

  1. Hei Tommi, kaikki nuo päivät eivät ole taatusti meille johtoryhmäläisille kunnian päiviä. Se ei poista sitä tosiasiaa, että tunnen syvää kiitollisuutta Talvisodan 105 kunnian päivää kohtaan.

   Tykkää

 1. Esa Helin

  Erinomaista, sekä tuo uusi kokoontumiskäytäntönne että nämä blogit. Nyt vaan kaupunkilaisille tiedoksi nämä blogit, jotta osaavat alkaa lukemaan!
  Nyt puuttuu enää, että saatte valtuuston kokoukset nettiin, siitä olisi sekä hyötyä että huvia!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s