Nyt ei ”simmut kiinni”-taktiikka pelitä

Eilen töistä lähtiessäni herättelin itseäni miettimään Jämsän tilannetta asemoituna muuhun maailmaan nähden. Eurooppa velloo turvapaikanhakijatulvassa. Laineet lyövät tosi korkeina Suomeenkin. Rajamme tihkuvat kaikesta rajatoiminnasta huolimatta ja Suomikin on ennennäkemättömän väestöliikehdinnän perälautana.

Suomen hallitus on säätämässä pakkolakia vastaanottokeskuksista ja niihin asutettavista turvapaikanhakijoista. Vastaanottokeskuksia on tulossa Keuruulle, Saarijärvelle, Jyväskylään ja Joutsaan. Asemoidumme alueellisesti näiden kuntien keskiöön. Ajan kuluessa nämä liikkeellä olevat ihmiset tulevat tänne Jämsäänkin, diffuusio toimii, halusimme tai emme. Näin se vaan on.

Olemmeko varautuneet heidän tuloonsa? Tämä asia ei ole ainoastaan tilakysymys, se on myös terveydenhuolto-, sosiaalipalvelu-, koulutus-, lastenhoito- ja työvoimakysymys…ja paljon muutakin. Eikä vähiten talouskysymys. Kunnan koko palvelukirjo tullaan koeponnistamaan. Mielestäni tilanteeseen tulee varautua järjestäytyneesti ja hallitusti, kun se vielä nippanappa on mahdollista. Kuten jo tuolla alussa totesin, ”simmutkiinni”-taktiikka ei nyt vaan toimi. Tilanne ei mene ohi, se on jo täällä.

Tarja Kuisma
tekninen johtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s