Tulevaisuuden suuntaa

Kaupungissa pohditaan eri tahoilla ja tasoilla tulevaisuuden suuntia: mitkä ovat tavoitteemme eli visio, mitkä ovat  ne strategiset valinnat, joilla tavoitteet saavutetaan ja mitkä ovat arvot, jotka jokaisen tulee sisäistää ja jonka mukaan toimia?

Ei siis mitenkään pieniä asioita – oikeastaan kaikkein tärkeimpiä juttuja. Jos meillä ei ole arvoja, strategiaa ja visiota, on työmme turha. Olen varma, että saamme kasaan paljon hyviä asioita kuvaamaan tahtotilaa, mutta oleellista ei ole se, että saamme aikaan asiakirjan, jota esitellä, vaan tärkeintä on SITOUTUMINEN ja ihan kaikilla tasoilla ja tahoilla: valtuutetut, muut luottamushenkilöt, johtavat viranhaltijat, ihan koko henkilökunta, kuntalaiset, yrittäjät ja muut yhteistyökumppanit.

Sitoutuminen voi tapahtua vain silloin kun tunnemme asian läheiseksi ja omaksemme -no, miten tämä mahdollistuu? Siten, että meistä jokainen on aidosti mukana antamassa oman panoksensa strategiatyöhön. Ihan jokaisen ääni ei voi kuulua yksityiskohtia myöten ja siksipä valtuutetut linjaavat ne oleelliset asiat, jotka strategiaan kirjataan ja me sitten eri toiminnoissa käännämme ne ns. omalle kielellemme  ja tavoitteiksi  ja toimenpiteiksi, jotka tukevat vision saavuttamista. Oleellista on löytää sopivat mittarit, joilla voimme todentaa, mitä on saatu aikaan.

Yksinkertaista- eikö?

Tuula Liehu, sosiaali- ja terveysjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s