Kuntalaisia kuunnellen ja kuullen

Tänään oli kutsuttu kuntalaisia Kuorevesisaliin Halliin keskustelemaan kaupungin johtavien viranhaltijoiden kanssa.  Kuntalaisten kuuleminen ja osallistaminen on tätä päivää ja jopa kirjattu ihan säädöksiinkin. Kuntalaisilla on oikeus saada tietoa kuntansa palveluista ja myös vaikuttaa niihin suoraan eikä vain välillisesti äänestämiensä edustajien kautta. Vaikka tämä sähköinen maailma nykyisestä vain lisääntyy, on tällaisille tilaisuuksille ihan erillinen tarpeensa. Kohtaaminen kasvoista kasvoihin tuo meidät viranhaltijat lähemmäksi ja tutummaksi ottaa yhteyttä silloin kun tarvetta on.

Kuntalaisten mieltä askarrutti ihan arkiset asiat ja kysymyksiä tehtiin vilkkaasti. Aiheina vilahteli mm. alueen juomaveden tilanne, liikuntatilojen maksullisuus, yksityisteiden avustukset,  kaavoituksen tilanne, julkisen liikenteen vähäisyys, terveyspalvelut, erikoisairaanhoidon hoitopaikan valinnanvapaus ja kolmannen sektorin rooli ja merkitys.

Erittäin hyviä kehittämisehdotuksia saatiin kaupungin www-sivujen saattamisesta kyläystävällisemmiksi sekä liikkumisreseptin saamisesta lääkäriltä särkylääkkeen sijaan tai lisäksi. Hienoa! Kiitos! Juuri tällaisia konkreettisia asioita toivottiinkin saatavan ja näitä luvattiin kyllä myös edistää. Keskustelua olisi jatkunut pitempäänkin kuin sille varattu noin tunnin aika, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Tilaisuuden lopuksi jäin muutaman henkilön kanssa hetkeksi juttelemaan. Lopuksi eräs kuntalainen totesi, että kannatti tulla paikalle. Hyvä niin.

Kierros jatkuu ensi maanantaina Länkipohjassa. Toivotaan runsasta osanottoa ja vilkasta vuoropuhelua, joka vie asioita eteen päin ja kehittää yhteistä kaupunkiamme vielä paremmaksi paikaksi asua ja elää.

Nähdään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s