IHAA puolen hehtaarin metsässä

Olen jo lähes kaksi kuukautta yrittänyt sulatella hallituksen linjaamaa itsehallintoalueratkaisua. Se vei ainakin minun ajatteluni kokonaan uusille uomille- nimittäin tähän asti olin kääntänyt aivojani ajattelemaan tulevaa ratkaisua sote-ratkaisuna, mutta siitä tulikin jotain muuta. Nyt ei valtionkaan eri toimijoiden taholta puhuta enää sotesta vaan itsehallintoalueista ja siitä mitä toimintoja sinne siirretään niin kunnilta kuin valtion ja maakuntien nykysin hallinnoimista toiminnoista. Silti uskallan toivoa, että myös sote-asioihin jaksetaan kiinnittää huomiota.

Näin muutama viikko sitten jossain yhteydessä käytettävän itsehallintoalueista lyhennettä IHA ja tästäpä johtui heti mieleeni, että lyhenne on lähellä Nalle Puhin kaverin IHAAN nimeä ja siitä edelleen mielikuvittelin, että IHA on kuin IHAA puolen hehtaarin metsässä etsimässä kadonnutta häntäänsä. Mielestäni etsimisestä on IHASSAKIN kyse, erona vain se, että ei oikein tiedetä edes mitä etsiä, IHAA tiesi.

Olkoon nyt sitten IHA tai mikä tahansa nimeltään tämä uudistus kunhan  se tuottaa meille kuntalaisille ne palvelut, joita tarvitsemme ja ainakin yhtä laadukkaasti kuin nyt ja vielä kustannustehokkaammin kuin nyt. Tätähän tällä ratkaisulla haetaan. Paljon on tehtävää ennen kuin alueiden toiminta voi käynnistyä vuonna 2019.

Mielenkiintoisia haasteita IHAN parissa myös vuonna 2016!

Tuula Liehu, sosiaali- ja terveysjohtaja

 

2 kommenttia artikkeliin ”IHAA puolen hehtaarin metsässä

 1. Esa Helin

  Nythän kuuma kysymys kuuluu: miksi Jämsä haluaisi pohjoiseen jossa pimeää ja suurempi työttömyys, emme halua sellaisen kaupungin vallan alle joka aikanaan vei Äänekoskelta Nokian, joka tarvitsi meiltä Hallin varuskunnan (jonka asian Andersson neuvotteli Jyväskylän jäähallin aitiossa), joka halusi kertoa väärää tietoa sairaalastamme, joka tarvitsi ammattikoulumme, joka tarvitsi kotiteollisuuskoulun petäjävedeltä, joka tarvitsee myös Juurikkaniemen , joka tarvitsee avovankilan Laukaasta, tässä muutama viime ajan ryöstö isomman voimalla ja varmasti tulee lisää!
  Ei kai ole epäselvää, että kehittyvä etelä on suuntamme.
  Kansanäänestyksessä Jämsäläiset äänestävät tunteella ei järjellä!

  Tykkää

 2. Hannele Rahkonen

  Hieno kirjoitus Tuula. Jäin pohtimaan, että oikeastaanhan IHAA etsitti häntäänsä ystävillään, jotka sitten esittelivät toinen toistaan kummallisempia hännänkorvikkeita käkikellosta ilmapalloon. Pohtia voikin, miten tämän symboloisi tähän SOTE-alueisiin ja itsehallintoalueisiin – ainakin näiden synnyttämisen vaiheissa on esitelty monenlaisia versioita ja korvikkeita. Kyseisessä sadussahan IHAAN häntä oli Pöllön hallussa – hän ei vain muistanut sitä…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s