Yhteispelillä

Olen hyvin paljon viime aikoina ”askarrellut” niin ajatuksissa, sanoissa kuin teoissakin akselilla sopimusten valvonta – seuranta- tarkastuskäynnit. Tämä johtunee siitä, että  työssä on parhaillaan menossa eräs iso ostopalvelusopimuksen toteuman arviointi sekä kokonaisvaltaisen valvontasuunnitelman työstäminen. Teemme työtä yhdessä  – ja tämä on mielestäni se huomion arvoinen asia. Osallistujia on eri tahoilta; tilaajan edustajina niin viranhaltijoita kuin lautakunnan jäseniä sekä useita tuottajan edustajia ja nimensä mukaisesti tarkastuskäyntejä tehdään yksiköissä ihan livenä paikan päällä. Tilaaja ja tuottaja eivät ole tässä asetelmassa vastakkaisilla puolilla vaan rinnakkain.  Lisäksi käymme keskusteluja kaupungin muiden hallintokuntien  ja myös toisten kuntien tavoista hoitaa kyseinen asia  ja oppia toisiltamme. Mukana sparraajana on meillä myös jonkin verran asiantuntevaa ulkopuolistakin apua. On ollut ilo huomata kuinka kaikki ovat erittäin sitoutuneita asiaan ja valmiita näyttämään tietä tällä tavoin hyvin pitkälle tulevaisuuteen, jopa 10- 15 vuodeksi.

Lopputuloksesta en vielä tiedä, mutta tavoittelemme sitä mitä pitääkin eli sopimuksen toteutumista valtuuston päättämien linjausten perusteella ja etenkin sitä, että kunnan asukkaat saavat sen palvelun, jota heille on sovittu tuotettavan.

Yhteispelillä tämäkin sujuu!

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Yhteispelillä

 1. Olisikohan jotenkin valtuustokin osallistutettava näihin sopimuksen ja valvonnan saloihin?
  Oliskohan se tarpeen? Kuten muistamme soten ulkoistuksessa oli niin kiire, ettei kuultu asukkaita eikä sopimuksia avattu valtuustollekaan. Eikä näin ole tehty vieläkään.

  Aika nolo juttu: valtuusto on ulkona kuin lumiukko. Ylin päättävä elin?

  Mielestäni valtuuston tulee voida seurata ulkoistuksen kustannus- ja muita vaikutuksia.

  Tässä muutamia ehdotuksia:
  Ensinnäkin, ulkoistetuista sosiaali- ja terveyspalveluista tehdyt sopimukset käydään läpi myös valtuustossa. Tämä on tärkeää siksikin, että sotealueen toteuduttua oletettavasti näistä sopimuksista ja yhtiöitetyistä palveluista keskustellaan puoleen jos toiseen.

  Toiseksi, myös ulkoistetun toiminnan kehitystä tulee seurata kaupungin muun talousseurannan tapaan kuukausiraportissa. Laajempi raportointi olisi pari-kolme kertaa vuodessa. Näin vältytään esim. toistuvilta ”yllättäviltä” erikoissairaanhoidon ylityksiltä.
  Veteraanikuntoutuksen toteutumista on hyvä seurata, vaikka maksajana on valtio.
  Ulkokuntien ”vapaa valinnanoikeus”-asiakkaitten hoito seurantaan ainakin niin kauan kuin Jokilaakson sairaala lasketaan yksityiseksi sairaalaksi. Näin vältytään siltä, että kaupunki joutuu riitelemään kuntien kanssa maksuista.
  Seurantaan myös Jokilaakson Terveys oy:n tekemät omat sopimukset ulkokuntien kanssa, joita yhtiö toteuttaa yksityisenä yhtiönä.

  Jämsän Terveys Oy:n lupaama pitkäaikaistyöttömien työllistäminen (6 %). Seurannassa?

  Yhteispelillä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s