Ratkaisuja odotellaan edelleen

Joitain  ehdotuksia on tullut valtion taholta niin itsehallintoalueista kuin sote-ratkaisuista. Silti edelleen ovat ratkaisua vaille monet perustanlaatuiset seikat. Ministerit ovat luvanneet, että lakiluonnos  tulee lausuntokierrokselle ja maakuntaratkaisut tehdään ennen kuin lehdet puhkeavat puihin – minähän vuonna, toivottavasti tänä vuonna.

Olemme jo vastanneet moniin Pirkanmaan alueen kysymyksiin liittyen sote-palveluiden tuottamiseen. Maakuntaratkaisu toisi tähänkin enemmän lihaa luiden ympärille  ja pääsisimme todella työstämään tulevaa. Mikäli itsehallintoalueet/maakunnat käynnistyvät suunnitelulla tavalla, ei aikaa ole järin paljon suunnitella tulevaa.

Eräs merkittävä linjaus sentään saatiin, kun Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksellä meidän  oma sairaalamme , Jokilaakson sairaala, todettiin olevan julkinen erikoissairaanhoidon yksikkö, joka kuuluu potilaan erikoissairaanhoidon valinnanvapauden piiriin. Monet kunnat ovat päätöksen pohjalta jo maksaneet käyttämistään palveluista- toivottavasti kaikki muutkin seuraavat perässä. Pienen varjon asian maaliin menolle vielä tuo se, että asiasta saatetaan valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Linjauksia ja lakiluonnosta odotellessa,

Tuula Liehu, sosiaali- ja terveysjohtaja

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s