Työkalut teräviksi

Välillä tuntuu, että kaupungin toiminta on terävän tikun nokassa. Vähintäänkin olemme korkealla jalustalla, johon on helppo tähdätä ja ampua alas.

sosiaalinen_intranetJämsän kaupungin sosiaalisen median käytänteistä on taitettu peistä aina paikallislehden kolumnipalstoilla asti. Onpa yksittäiset valtuutetutkin olleen sitä mieltä, että ollaan vissiin liikaa esillä kun huseerataan netissä. Se tuntuu paitsi surulliselta, niin ihan joltain muulta ajalta kuin vuodelta 2016.

Maan hallitus kannustaa kokeilukulttuuriin. Sitäkin se somessa touhuaminen on. Siellä ei heti tavoiteta miljoonia tykkääjiä tai seuraajia. Huteja tulee, mutta välillä myös onnistumisiakin. Joidenkin mielestä some on pelkkää hömpötystä, jossa julkisen palvelun ei pitäisi olla mukana. Meidän muiden mielestä kaupunginkin kannattaa olla siellä missä ihmiset ovat, olivat sitten lihassa ja veressä tai virtuaalisesti.

Kaukaa haettu vertaus voisi olla tietokoneet. Kyllähän se laskeminen onnistuu kynän ja paperin kanssa, mutta helpottaahan se taskulaskin, tai jopa Excel hommaa. Eihän halkojakaan hakata tylsällä kirveellä, miksi sitten kaupungin pitäisi työskennellä aataminaikuisilla vehkeillä. Se se vasta tehotonta olisikin.

Uusimmaksi paheksunnan aiheeksi olemme työstäneet niin sanottua sosiaalista intranettiä. Se on Jämsän kaupungin sisäiseen käyttöön tarkoitettu työkalu, joka kokoaa niin henkilöstön, tiedon ja aineistot yhteen paikkaa. Uudessa intrassa voidaan olla vuorovaikutuksessa. Ei, se ei tarkoita sitä, että kirjastovirkailija hyllyttää intrassa, mutta hänkin voi esimerkiksi tehdä projektitöitä intran työtiloissa.

Intran työtilat ovat virtuaalipankkeja, jotka mahdollistavat kätevämmin etätyön ja työskentelyn monessa toimipisteessä. Kirjautumalla kannettavaan tietokoneeseen aineistot seuraavat mukana. Työtilassa tyypit voivat jakaa aineistoja ja keskustella keskenään, ideoida ja innostaa toisiaan. Kun sähköpostista on tullut melkoinen aikasyöppö, voi intra jalostaa tekemistä. Meistä itsestähän se lopulta on kiinni.

Ja onhan meillä ollut aiemminkin intra, mutta tämä on intra 2.0. Se ei ole kuitenkaan mitään ihmeellistä. Se on vähän kuin työmaan facebook ja työpöydän sisältä sähköisessä muodossa. Sieltä löytyvät tarvittavat sovellukset, ohjeet ja säännöt. Intra on työkalu siinä missä puhelin. Julkistamme sen 1.6.

Niin ja löytyyhän sieltä ne tärkeimmätkin eli ruokalistat.

Yksi kommentti artikkeliin ”Työkalut teräviksi

  1. Auli Korhonen

    Tommi. Oman kynäsi terä on ajoittain pistävä kuin tikari. Hyvä näin. Taitaa vaan välillä hipaista…Auts!

    Minulta kiitokseni tästä ajankohtaisesta ja ainakin vanhimpia pölyjä ilmaan puhaltelevasta blogistasi. Maailma muuttuu, sen tietävät lapsetkin. Terveisin Auli

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s