Millaista oli olla kesäsomettajana?

”Ohi on!” on sanonta, joka kuuluu monien asepalvelusta päättävien varusmiesten suusta. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ole armeija, joka on ohi, vaan työpäiväni kesän 2020 ensimmäisenä kesäsomettajana.

Kesäkuu meni suorastaan vilahtaen ohi. Tuntuu siltä, että olisin aloittanut työn vasta ihan lähiaikoina. Ehkä se kertoo siitä, että viihdyin työssäni niin hyvin. Ensimmäisinä työpäivinä mietin, mitenkähän mahtaa sisältökohteita riittää koko kuukaudelle, kun monet paikallisessa mittakaavassa merkittävät tapahtumat jouduttiin koronakevään ja –kesän vuoksi perumaan. Oli kuitenkin ilo huomata, miten pienistä asioista lopulta sisältöä voi ihmisten luettavaksi ja katseltavaksi tuottaa. Aiheen ei lopulta tarvitse olla suuri ja mahtava, vaan arkisista ja pienistäkin asioista voi hyvin saada juttua aikaan. Kesäkuun alussa kirjoitettuun sisältökalenteriin jäi monia toteuttamattomia ideoita, joista heinäkuun somettajan onkin hyvä jatkaa!

Kesäsomettajan työssä mukavaa oli vapaus. Sain suurimmalta osin valita sometuskohteet itsenäisesti, mikä on moniin tavanomaisiin kesätöihin verraten harvinaista. Toki sain myös vinkkejä sometuskohteista työkavereilta – kiitos niistä, jokainen tunnistakoon itsensä. Luulen, että itsenäisyys onkin somettajan yksi tärkeimpiä ominaisuuksia. Itsenäisesti toimien hommat sujuivat mukavasti, sillä tässä työssä kukaan ei ole katsomassa hommien edistymisen perään. Sen lisäksi kokemusta toimia sosiaalisessa mediassa voidaan pitää etuna tätä työtä ajatellen. Haittaa ei myöskään ole tietokoneen, älypuhelimen ja kameran käytön hallitsemisesta. Itse pääsin kesäsomettajana ”helpolla”, sillä valokuvausta harrastavana nämä asiat olivat jo tuttuja. Suosittelen ehdottomasti tätä työtä jokaiselle vähänkin somesta kiinnostuneelle!

Nyt toivotan kuitenkin mukavaa kesää jokaiselle sekä tsemppiä heinäkuun somettajalle! 🙂

– Timo Marjala

P.S. Kaupungin Instagramin (@visitjamsa) ylläpitoa jatkan ainakin vuoden loppuun, eli sinne ilmestyy kuviani jatkossakin. Kannattaa seurata! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s