Jämsän uusi strategia

Tule mukaan strategiseksi tekijäksi

Jämsän kaupunkistrategia tulee toukokuussa Jämsän kaupunginvaltuuston päätettäväksi.  Strategiat ovat kovin usein jääneet pölyttymään kirjahyllyihin, vailla konkreettisia tekoja. Jämsässä niin ei käy. Kun Jämsän kaupunginvaltuusto hyväksyy strategian, se samalla päättää yhdeksästä ketterästä strategiaa toteuttavasta teosta, jotka seuraavan vuoden aikana viedään konkreettisesti käytäntöön. Näiden tekojen avulla valtuusto ja kaupungin henkilöstö saavat konkreettisen käsityksen siitä, mitä teot todellisuudessa merkitsevät.

Ota strateginen askel kolmella tonnilla!

Jämsä on strateginen tekijä – kilpailuprosessi

Vaihe 1. Tee ehdotuksesi vuoden ketteräksi kokeiluksi

Tee ehdotus Jämsä bloggaa -keskustelualustalla. Sarjoja on nuo kolme alisivuilla olevaa teemaa: elinvoima, resurssiviisaat palvelut ja verkostot. Kerro mihin sarjaan ehdotuksesi kuuluu. Kerro ketä olette. Voit olla Sinä yksin, kaveriporukka, koululuokka, yhdistys, yritys… ketä vain Jämsän hyvinvoivasta tulevaisuudesta kiinnostuneita.

Kuvaa teksti kommenttikenttään sille teemasivulle, johon ehdotuksesi liittyy. Voit laittaa täydennykset Laura Waldenille laura.walden@jamsa.fi. Toimi 22.5. mennessä. Keskustelualueella olevat tekstit ovat julkisia, täydennykset eivät.

Vaihe 2. Asiantuntija-arviot ja täsmentävät keskustelut

Strategiakilpailun raati

Asiantuntijaraati tarkastelee kilpailuehdotuksia ja laittaa ne järjestykseen kaupunginjohtajan johdolla. Virkamiehet käyvät ehdotuksista täsmentäviä keskusteluja ehdotusten yhteyshenkilöiden kanssa.

Vaihe 3. Valtuusto päättää strategiasta ja ketteristä kokeiluista

Toukokuussa Jämsän kaupunginvaltuusto saa strategian päätettäväkseen. Kansalaiskeskustelun  tulokset ovat varmasti vaikuttaneet, samoin tehdyt kilpailuehdotukset.

Kaupunginvaltuusto valitsee jokaisesta sarjasta kolme toteutettavaa. Yhteensä siis yhdeksän ketterää askelta vuoden aikana. Jokainen saa toteutukseen 3000€ ja nimetyn sparraavan virkamiehen kumppanikseen. Kaupunginvaltuusto jää odottamaan tuloksia.

Vaihe 4. Toteutus, mallinnus ja dokumentointi

Vuoden aikana kaikki yhdeksän viedään toteutukseen, mallinnetaan ja dokumentoidaan. Toteutusta voi seurata yhteisellä keskustelualustalla ja sosiaalisessa mediassa. Toteutuksiin osallistuminen ja oman osaamisen mukaan tuominen on varmasti mahdollista.

 

13 kommenttia artikkeliin ”Jämsän uusi strategia

 1. Risto Ahonen

  Kysymys jonka olen kuullut jo kymmeniä kertoja.

  Onko palkinto valitusta ideasta 3000e vai saako toteutus maksaa enintään tuon 3000 euroa? Toteutuksen hintahan tuo kolme tonnia on, mutta
  ilmeisesti ideariihestä uutisointi vaatisi täsmennystä kansantajuisemmin.
  Entäpä ne loistoideat joiden toteutus maksaa yli kolme donaa? ;^)

  Mietiskelee Jämsän Äijä Risto Ahonen

  Tykkää

 2. Hei Risto!
  Kiitos kysymyksestäsi koskien strategiaan liittyvää kilpailua.

  Esitetyt ideat arvioi asiantuntijaraati. Raati ehdottaa valitsemiansa ideoita valtuuston hyväksyttäväksi. Valtuusto siten tekee lopullisen päätöksen siitä, mitkä ideoista ovat toteutettavissa 3000 eurolla. Eli täsmennykseksi – henkilökohtaisesti tai ryhmänä ketään ei palkita idean esittämisestä, vaan mainittu 3000 euroa käytetään nimenomaan idean toteuttamiseen.

  Yli 3000 euroa kustantavia ideoita voi ilman muuta esittää, mutta tässä kilpailussa kaupunki on varannut tuon ilmoitetun summan idean toteutukseen.

  Tykkää

 3. Ehdotan että Jämsän omistuksessa olevista taideteoksista kootaan näyttely Kivipankkiin heinäkuuksi. Osa näyttelystä voisi olla vaihtuva/pysyvä ja avoinna viikon loppuisin la ja su klo 11 -17,ympäri vuoden, silloin kun tilassa ei ole muita näyttelyitä. 3000e annettaisiin valvojan palkkaukseen.Näyttely olisi yleisölle ilmainen.

  Tykkää

 4. Kari Stenlund, kaavoitusarkkitehti

  Ehdotan, että Jämsän kaupunki ja sen virkamiehet käyttäisivät työssään verkostoitumisessa mm. LinkedIN sovellusta, joka mahdollista eri ammatiryhmien verkostoimtumisen. Ennen jaettiin käyntikortteja mutta nykyään verkostoidutaan suoraan LinkedIN profiililla.

  Tykkää

 5. Risto Ahonen

  Karin ehdotus on nykyaikaa.

  Jämsä onkin toiminut ansiokkaasti somessa ja tiedotus on muuttunut avoimemmaksi kuluvan vuoden aikana, mutta toki petraamisen varaa on. Erilaisten suunnitelmien eteneminen reaaliajassa avoimeksi ja kommentoitaviksi, niin valitukset vähenevät. Asioiden valmistelu voi olla avointa, sitä mikään laki ei kiellä.

  Tykkää

 6. Pekka pohja

  Mitä jos muutettais apteekin ja osuuspankin välinen sisäpiha kortteli keskiaikaiseksi kortteiliksi kahviloineen pubeineen ja musiikkia ja vaikka kesäteatteria. Nykyiseille omistajalle huutia. Sais muuten idyllisen kohtauspaikan

  Tykkää

  1. Mari Reponen

   Loistava idea Pekka Pohja!! Todellakin nykyiseltä omistajalta voitaisiin vaikka pakkolunastaa alue pois ja alkaa tosissaan kehittämään keskustaa. Myös jokiranta kannattaisi ”valjastaa” virkistyskäyttöön laitamalla sinne esim. ravintolalaivan + terassin, minigolfin, jäätelökojun yms.

   Tykkää

 7. Laura Noppari

  Jämsän kaupunki voisi sijoittaa kestävään kehitykseen ja puhtaaseen energiaan.
  Tämän voisi aloittaa hankkimalla aurinkopaneeleja esimerkiksi koulun tai muun kaupungin kiinteistön katolle. Kaupunkimme saisi myönteistä julkisuutta, mutta ennen kaikkea toimisimme kestävän kehityksen ja tulevaisuuden puolesta. Tähän hankkeeseen olisi varmaankin mahdollista saada tukea valtiolta tai ehkä EU: sta.

  Tykkää

 8. ella

  Jämsän Foorumiin voisi tulla uusia kauppoja ja jämsäläisille nuori voisi tehdä oman paremman paikan sisätiloissa missä saisi oleskella iltaan asti ja mihin aikaan tahansa ettei se menisi kuin vasta iltamyöhään kiinni.

  Tykkää

 9. eija

  Alakoululaiset, varsinkin 1-3 luokkalaiset ovat pieniä jäämään kotiin odottamaan koulun alkamista/ vanhempien tuloa kotiin, jos vanhemmat lähteneet töihin jo ennen klo 7 ja palaavat klo 16-17 (jopa myöhempään).
  Kouluille voisi järjestää luonto-, liikunta-, taide-, kirjallisuus-, musiikki-, kokki -yms toimintaa aamujoustojen ja läksyparkkien lisäksi. Järjestöjen kanssa yhteistyössä.
  Koululaitos työn ohessa tärkein toimija perheitä ajatellen. Em. toiminta lisäisi viihtyvyyttä koulussa, antaisi mahdollisuuden monipuoliseen toimintaan koulupäivän aikana, ja illat olisivat perheiden yhteistä aikaa, mikä osaltaan luo hyvinvointia perheisiin.

  Tykkää

  1. Laura Walden

   Hei Eija! Kiitos kommentistasi. Strategiakilpailu on päättynyt. Toteuttavaksi valitut ehdotukset löytyvät alasvetovalikosta välilehdeltä ”strategiakilpailu”. Ehdotuksesi on hyvä. Välitämme sen tiedoksi sivistystoimelle. Ystävällisesti, Laura Walden.

   Tykkää

 10. Risto Ahonen

  Tulokset löytyivät alasvetovalikosta, mutta mitään vuorovaikutusta idean esittäjiin tai näkyvää toteutusta ei ole valittujen kohdalla tapahtunut?!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s